Szürreál

2018-06-04
Igazi férfi vagyok vagy hamisítvány?
Az egyik délceg, egyenes, vállai teherbírása végtelen erőről tanúskodik, míg a másik görnyedt, sunyi tekintetű és átláthatatlan. Na, de mi is különbözteti meg őket egymástól? Ezer listát olvastam a témában, most itt az ideje, hogy elkészítsem én is a saját tízes pontrendszeremet. Mitől „igazi” egy férfi? Fontos, hogy ne túlozzunk, maradjunk a realitásnál, és olyan követhető mintával álljunk elő, amely semmiképp nem táplálja a férfiak felé fokozódó társadalmi elégedetlenséget, hanem valós értékeiket láttatja meg, motiváló célok kitűzésére buzdítva őket. Kerülni kell azt is, hogy esetleg egymással ellentétes elvárások fogalmazódjanak meg, erre a munkámban óriási hangsúlyt fektettem. Arra törekedtem, hogy az „igazi férfi” vonásait abból az alapállásból is körbe írjam, ahogy egy nőre hatást gyakorol, vagy különböző szerepeiben viselkedik.
2018-06-04
Így lehetsz a társaság középpontja!
Hányszor fordult már elő, hogy csak álltál egy partin és hallgattad, ahogy mások olyasmikről beszélgetnek, amikhez neked fingod sincs? Hogyan hidalható át mindez? Úgy, hogy értesz mindenhez! Legalábbis, ha követed ezt a sikerreceptet, úgy fog tűnni. Felkészülsz pár alaptémából, (Wikipédiát használni ér, sőt) betanulsz pát ütős mondatot és elsütöd, ha az alkalom úgy adódik. Ma már nem elég, ha csak okos arccal bólogatsz.
2018-06-04
Kocsma és edzőterem: egy bonyolult kapcsolat
A manapság népszerű retroérzés kedvelői joggal szomorkodhatnak amiatt, hogy a tegnap közkedvelt közösségi tere, a kocsma, visszaszorulóban van. Egyre másra zárnak be a „presszók,”- ahogy korábbi elnevezéssel illették őket. Ma a hagyományos vendéglátóipari egységeket már leginkább csak alkoholisták látogatják, a másik műfajba tartozó „romkocsma” specialitása pedig az, hogy drága legyen és rossz. Magától értetődik, ahol 500 forintért mérik a vizezett sört, ott nem ücsöröghet fél napot az ember, ráadásul egyedül. „Tölts el két órát, igyál, fizess sokat, majd távozz”.
2018-06-04
Hogyan dörgölőzzünk jól? (avagy álláskeresés felsőfokon)
Ügyeljünk a non-verbális jelekre, miközben végig a leendő főnök szemébe nézünk. Dicsérjük a tulajdonságait és nevessünk a viccein, hiszen ugyanolyan egomán pszichopata, mint bárki más. Ha minden vágyunk, hogy nyakkendős rabszolgák legyünk, íme néhány trükk, amit bevethetünk. Hogyan szerezzünk elsőrangú melót néhány egyszerű módszerrel? Hogyan keltsük egy sikerorientált, piacképes, nélkülözhetetlen munkaerő látszatát, a dilettáns lúzer képe helyett? Nyeld be Te is a hasznos maszlagot, és legyél divatos sikerrobot!