Hogyan ünnepeljük Apák napját? A Férfiak Klubja egyedi kezdeményezéssel rukkolt elő

Köszönjük szépen minden segítőnknek, Mezei Jánosnak, Nagy Zoltánnak, Keresztesi Zoltánnak, Orbán Árpádnak, Szilágyi Tibornak, Sarkadi Zoltánnak és minden résztvevőnek a közreműködést. Ünnep volt! Minden településről várjuk a Férfiak Klubja által képviselt értékrend őrzőit: ferfiakklubja.hu/faultetes

Néhány éve már Magyarországon is az ünnepnapok sorába emelkedett az Apák napja. Még viszonylag kevesen ismerik, arra pedig végképp nincs kialakult szokás, hogy miként is ünnepeljük.

A Férfiak Klubja Független Társadalmi szervezet azt kezdeményezi, hogy minden évben az Apák napját követő hétfő az apa-gyerek kötődés napja legyen. Tölthessen együtt minőségi időt apa a gyerekével a megszokottól eltérő módon: az édesapa munkahelyén!

„Az apa-gyerek kapcsolódást szeretnénk a középpontba helyezni, mert ha apa van, minden van”, mondta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, a kezdeményezés elindítója, aki hangsúlyozta, hogy nagyon sok kutatás bizonyítja az apai jelenlét és figyelem fantasztikus motiváló erejét a gyerekek egészségére, tanulmányaira, egész életére nézve. A minden édesapában jelenlévő lelkiismeret-furdalást lehet csökkenteni azzal, hogy az apák megmutatják gyerekeiknek, hol is töltik napjuk nagyobb részét. „A mostani Apák napját arra használjuk fel, hogy meghirdessük a kezdeményezést, amelyik reményeik szerint az elkövetkező egy évben olyan társadalmi támogatottságra tesz szert, hogy jövő ilyenkorra cégek és szervezetek sokasága teszi lehetővé, hogy az Apák napját követő hétfőn – amelyik az iskolaszünet első napja is egyben – az édesapák gyermekeikkel együtt mehessenek be dolgozni”, fogalmazott Bedő Imre.

A kezdeményezés honlapja, ahol csatlakozni is lehet (kattints a képre):

„Minden gyerek megérdemli, hogy a szüleivel szeretetközösségben nőhessen fel. Az anyák napja mellett, melyet minden évben megünneplünk, fontos, hogy az apák napja is ünnep legyen”, mondta a sajtótájékoztatón Dr. Beneda Attila az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki szerint a kormány célja az, hogy segítsen megteremteni az egyensúlyt munka és magánélet között, valamint hogy csökkentse a terheket, melyeket az édesapák viselnek. „A döntés szabadságát szeretnénk a családoknak megadni”, fogalmazott Dr. Beneda Attila, aki aggasztónak nevezte, hogy a 40 év alatti felnőtt magyar férfiak 70%-ának nincs még gyereke és hangsúlyozta, hogy a kormányzat támogatni szeretné a férfiakat az apai lét örömeinek elfogadásában.

„Gyerekkorom legszebb emlékei közé tartozik, amikor édesapám bevitt a munkahelyére, minden pillanatára emlékszem”, mondta Varga Gábor a kezdeményezéshez csatlakozó Ace Telecom ügyvezető igazgatója. „A gyerekek jelenléte oldja a feszültséget a munkahelyeken. Az Apák napját követő hétfőn gyereksarok áll majd rendelkezésére a nálunk dolgozó édesapák gyerekeinek – akik közül már többen is jelezték, hogy nagyon örülnek a kezdeményezésnek – ahol külön animátor gondoskodik majd a szórakoztatásukról és mindenféle játékok illetve finomságok várják őket. Fontos, hogy a munkahely, ahol a társadalmi érték teremtődik, pozitív élmény legyen a gyerekeknek”, fogalmazott Varga Gábor.

A kezdeményezés honlapja, ahol csatlakozni is lehet (kattints a képre):

Vállvetve apával címmel bocsájtotta útjára a mai napon, 2018. június 15.-én megtartott sajtótájékoztatóján a Férfiak Klubja Független Társadalmi szervezet új társadalmi kezdeményezését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük