A só kaviárja – Ízesebb, egészségesebb napokat hozhat
Egy horvát sómanufaktúra az Adriai-tenger partján, Nin városában állít elő kivételes tisztaságú bio tengeri sót – a sóvirág is itt készül. Az egészségtelen adalékanyagok felhasználását kizáró folyamat az 1500-as évek óta öröklődik generációról generációra: ahogy elpárolog a tengervíz, a lepárló alján marad a só, a felszínén kristályként a sóvirág, ami évente egyszer – nyáron – kézzel szüretelhető. Több mint 75 féle ásványi anyagot, a testünk számára nélkülözhetetlen nyomelemeket tartalmaz.
Az átlagos sóhoz képest kevésbé kesernyés íze van. Utólagos sózásra a legjobb: a rántotta, a húsok, a halak, a saláták ízét még inkább kihozza. Nem jódozzák utólag, környezettudatos kitermelésben születik, fogyasztása gyermekeknek, szoptató anyáknak és allergiásoknak is kimondottan ajánlott.
Akik a sóvirágra esküsznek, azt hirdetik: itt az ideje, hogy az egészséges étrendhez „életünk sója” is hozzátartozzon! A hóra emlékeztető sóvirág gyakorlatilag sziromszerűen kivirágzott só, külföldön is flower of saltként emlegetik. A franciák ipari mennyiségben állítják elő, a horvátok inkább kézműves formában. Ami nekünk fontos lehet: itt-ott már hazánkban is megvásárolható, rendelhető. Lehet, hogy a férfiak ezek után nemcsak vágott vagy cserepes, hanem sóvirágot is visznek ajándékba?
Dr. Szász Adrián
*
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útja, Az FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetek, Körkérdés (interjúk), Férfiegészség.
Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!